Wandelaars en lopers

Keuze uit twee wandel- en looplussen
Als organisatie hebben we er dit jaar weer voor gekozen om twee lussen van ieder circa 7,5 kilometer voor de wandelaars uit te zetten. Beide lussen keren terug bij het startpunt Hoeve Libeek, waardoor de beide lussen ook makkelijker aan elkaar verbonden kunnen worden.

Bij de paarse lus lopen de wandelaars richting Mheer om vervolgens nabij de kerk onverhard hun weg in het bos te vervolgen. Na een afdaling met mooi uitzicht richting Mheer en Bergenhuizen zullen we de weg tussen Mheer en Banholt even oversteken om achter Banholt langs richting Banholtergrubbe te lopen. Via een klein stukje bebouwde kom van Banholt komen we “Op de Hei” waar een schitterend vergezicht richting Sint Geertruid en Maastricht de wandelaars wordt voorgeschoteld. Na een fikse maar verharde afdaling keren de wandelaars bij de eerste lus via de Heerkuil weer terug in Libeek.

De blauwe lus brengt de wandelaars in het Savelsbos. Na de start bij Hoeve Libeek wordt achterlangs het gehucht Libeek gelopen. Na een onverharde afdaling bij Moerslag steken we ongeveer ter hoogte van Camping de Bosrand de doorgaande weg tussen Sint Geertruid en Eijsden over om vervolgens via een smal maar zeer mooi bospad het Savelsbos te betreden. Na het Savelsbos wordt de weg richting Sint Geertruid vervolgd alwaar links en rechts genoten kan worden van de diverse appelgaarden als van de vergezichten richting Gronsveld en het Maasdal. Vanuit Sint Geertruid keert de route terug naar Libeek om de eerste lus te eindigen bij Hoeve Libeek.

Kaartje wandel- en loop parcours

facebook