Start een eigen Actie

Wat goed dat je in actie komt om extra geld op te halen voor Five4Five. Je kunt je via het actieplatform aanmelden en direct een actie aanmaken en iedereen op de hoogte houden. We helpen je graag met de voorbereidingen. Volg het stappenplan en lees de extra tips!

??1. Verzin een leuke actie!
Wat goed dat je als deelnemer van Five4Five donaties inzamelt voor Kankeronderzoekfonds Limburg! Wat voor een actie je ook onderneemt, wij helpen je graag!

2. Meld je aan op het actieplatform
Meld je actie op tijd aan op het actieplatform. Dit kost je een paar minuten van je tijd. Let er op dat je hier kiest voor: ‘Ik doe mee met Five4Five’. Je kunt je eigen actie pagina helemaal personaliseren. Het is jou actie pagina!

3. Promoot je actie
Vertel iedereen over je actie! Deel je actie via Facebook, LinkedIn, YouTube; kortom, op elke mogelijke manier.

4. Doneer via je actiepagina
Vraag iedereen om via je actiepagina te doneren. Een tussenstand van het opgehaalde bedrag zie je op je pagina. Heb je contant geld opgehaald? Dan kun je dit via je de knop op eigen actiepagina doneren aan Kankeronderzoekfonds Limburg.

5. Rond af
Wanneer de einddatum van je actie is bereikt, kun je het contant opgehaalde bedrag via je actiepagina overmaken naar Kankeronderzoekfonds Limburg, dit wordt bij de online donaties opgeteld. Bedank je sponsoren en iedereen die je geholpen heeft en stuur hen de link van je actiepagina met het eindbedrag.

TIPS!

?1. De eerste donatie?
Doneer als eerste aan jezelf. Dit laat zien dat je betrokken en serieus bent en dat je van jouw actie graag een succes wilt maken.

2. Blijf herinneren?
Reageert niet iedereen op jouw verzoek tot sponsoring? Vraag het dan nog een keer. Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom niet iedereen bij de eerste keer tot doneren overgaat. Misschien was men op dat moment niet thuis of even te druk om geld over te maken en zijn ze het daarna vergeten. Als ze echt niet willen geven dan zeggen ze uiteindelijk wel nee.

3. Persoonlijk bedankje?
Stuur een persoonlijk bedankje naar iedereen die jou heeft gesponsord. Dat kan een appje, mailtje of telefoontje zijn, maar het wordt ook zeer gewaardeerd wanneer je via Facebook een persoonlijk bedankje op iemand zijn tijdlijn plaatst.

4. Informeer over de voortgang?
Houd je achterban op de hoogte van de voorbereiding op jouw actie. Vertel ze door middel van een e-mail en socialmedia waar je mee bezig bent. Deel successen, maar ook je struggles.

5. Ophogen streefbedrag?
Heb je je doelbedrag gehaald? Vergeet dan niet om je streefbedrag op te hogen. Hierdoor houd je jezelf scherp om nog even extra gas te geven om zo nog extra geld op te halen. Voelt dit een beetje vreemd tegenover je donateurs? Communiceer hier dan duidelijk over. Het dient een goed doel, dat wordt echt wel begrepen.

6. Begin op tijd?
Start zo snel mogelijk met het promoten van je actie. Hoe eerder je mensen je aan je weet te binden, hoe groter je opbrengst vaak wordt.

7. Vertel van je verhaal?
Zorg dat je actie voor iedereen duidelijk is. Geef antwoord op vragen als: Wat ga ik precies doen? Wat is mijn motivatie? Wanneer vindt mijn actie plaats? Wanneer is mijn actie geslaagd? Wat is mijn streefbedrag? Welk? Hoe kunnen sponsoren helpen? Vertel het kort en bondig op je actiepagina.

facebook